2021 VERSLO PROJEKTŲ PRISTATYMAS

Gegužės 13-14 d. gimnazijoje vyko verslo projektų pristatymas, kurio metu komisijai: direktoriui Žilvinui Damijonaičiui, direktoriaus pavaduotojoms ugdymui Laimai Gečiauskienei ir Lijanai Bilinkevičienei, ekonomikos mokytojui Nagliui Jonuškai ir IV klasės mokinėms Julijai Stankevičiūtei bei Augustei Murauskaitei buvo pristatyti net 43 projektai.

Pristatymo metu išgirdome pačių kūrybingiausių idėjų. Džiaugiamės mokinių drąsa, kūrybiškumu, bendradarbiavimu ir draugyste. Dėkojame mokytojams padrąsinusiems, talkinusiems ir padėjusiems įgyvendinti idėjas.

Sveikiname 2021 verslo projektų TOP 5!

KOMIKSAS

Pirmasis projektas, patekęs tarp penkių geriausių verslo projektų mugės dalyvių 5-12 klasių kategorijoje – „Komiksas“.

Mokinių idėja – originali komikso knygelė, kuri leidžia 4-5 klasių mokiniams lengviau suprasti ir įsidėmėti lietuvių kalbos dalis. Jaunieji inovatoriai patys piešė komikso veikėjus, kūrė ir maketavo knygelės dizainą.

Projektą įgyvendino net 26 penktų klasių mokiniai. Dėkojame mokytojai Ievai Puškoriūtei už mokinių parengimą.

FIZIKOS KALENDORIUS

Antrasis geriausiai verslo projektų pristatyme pasirodęs projektas –  „Fizikos kalendorius“.

Mokinių idėja – kalendorius, kuris ne tik rodys mėnesius ir dienas, bet kiekvieną mėnesį supažindins su nauju fiziku ir jo atrastais dėsniais, išradimais, mintimis. „Pastebėjime, kad kalendorius yra paprastai pagaminamas, tačiau jų kainos pakankamai kyla. Todėl nusprendėme pasiūlyti kalendorių, kuris būtų paprastas, tačiau išmokytų kažko naujo, ir taip pat būtų už prieinamą kainą“ – idėjos atsiradimą komentuoja projektą pristačiusi Tija Zablockytė (8i klasė).

Projektą įgyvendino 8i klasės mokinės Indrė Skyriūtė, Indrė Duobaitė ir Tija Zablockytė. Dėkojame mokytojai Danguolei Piktienei už mokinių parengimą.

ROBOTINĖ RANKA

Trečiasis  stipriausiųjų verslo projektų pristatymo penketuko atstovas– projektas „Robotinė ranka“.

Mokinių idėja – robotinė ranka, skirta nedideliems žmonių rankų darbams palengvinti. Šis technologinis sprendimas gali padėti atlikti įvairius smulkius rankų darbus pramonėje, kuomet reikalingas preciziškas judesių tikslumas. Šiuo metu mokiniai yra sukūrę idėjos prototipą, o tolesni veiksmai kol kas atsiremia į ribotus finansus.

„Gavę pakankamą finansavimą, galėtume plėtoti idėją – reikia patalpų, įrangos, dokumentų, programinės įrangos ir t.t.“ – mintimis apie perspektyvą dalinosi idėjos autorius Ernestas Mikolaitis (IIIi klasė).

Projektą įgyvendino IIIi klasės mokinys Ernestas Mikolaitis bei Ii klasės mokinės Eilinga Stočkelytė ir Rimantė Škarnulytė. Dėkojame mokytojai Irmai Skarulskienei už mokinių parengimą.

KOMPIUTERIŲ TAISYMAS IR PARDAVIMAS

Ketvirtasis iš penkių geriausiai verslo projektų pristatyme pasirodžiusių darbų – „Kompiuterių taisymas ir pardavimas“. Mokinio idėja – sugedusių kompiuterių prikėlimas naujam gyvenimui. Idėjos autorius Arnas Urbonas (6v klasė) teigė, kad nuo mažens domisi technika, išradinėja prietaisus. Ši idėja jam kilo dar pernai metų vasarą, o ją paversti verslo projektu pasiūlė mokytoja Akvilė.

„Prie šio projekto praleidau beveik 200 valandų“ – pripažino šeštokas. Pasak jo, šios pastangos atsipirko: „Man šis projektas yra labai svarbus, nes jis man suteikė daug žinių apie verslą. Sužinojau daug praktinių žinių apie kompiuterių taisymą, gavau daug įkvėpimo kitam projektui, kuris turėtų būti labai įdomus. Taip pat gavau daug rinkodaros, marketingo patirties, nes kūriau daug plakatų apie verslą. Svarbiausia, kad tapau labiau savarankiškas, gavau progą užsidirbti.“

Projektą įgyvendino 6v klasės mokinys Arnas Urbonas. Dėkojame mokytojai Akvilei Andziukevičiūtei-Jankūnienei už mokinio parengimą.

KVAPŲ GALIA

Penktasis geriausiųjų verslo projektų mugės 5-12 klasių darbų penketuko atstovas – „Kvapų galia“.

Mokinės idėja – sporto kvapai originaliuose buteliukuose. Šie natūralūs eteriniai aliejai skirti sportuojantiems žmonėms. Aliejai pilstomi į stilingus 5 ml talpos buteliukus, yra patogiai prisegami prie sportinės aprangos ir leidžia komfortabiliai jaustis bei gerai atrodyti.

„Idėja kilo iš paprasčiausio piešinio fragmento užrašų knygutėje, kalbant su mokytoja apie projektus. Tada pavyko visa tai susieti su fiziniu ugdymu“ – idėjos atsiradimo istorija dalinosi jos autorė Kotryna Babravičiūtė (IIIi klasė).

Projektą įgyvendino IIIi klasės mokinė Kotryna Babravičiūtė. Dėkojame mokytojai Vilmai Babušienei už mokinės parengimą.

Paskutinis atnaujinimas: 2023 4 rugpjūčio